Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Lägg mjöl, 50 g socker och margarin i en skål med en nypa salt. Knåda ihop alla ingredienser med händerna till en deg. Klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper.
2
Häll smeten i bakformen och fördela jämnt på botten och tryck till. Låt bakformen vila i kylen i 15 minuter.
3
Värm ugnen till 180 °C (över-/undervärme). Blanda Philadelphia, en nypa salt, stärkelsen, resterande socker och vaniljmassan i en skål. Riv citronskalet fint och pressa ur saften. Vispa till en slät massa med stavmixer.
4
Bred ut blandningen på degbotten och grädda i ugnen (mitten) i 60-70 minuter. Stäng av ugnen, öppna en springa och låt kakan svalna i ugnen i 30 minuter. Låt sedan svalna i rumstemperatur i minst 2 timmar. Servera gärna med färska bär eller sylt.
PRO TIP I slutet av gräddningstiden kan kakan fortfarande verka mjuk. Vid kylning blir den fast.
Det finns inga dumma frågor