Image

Vän till planeten

Bläddra ned för att ta reda på hur vi kan lämna färre spår på planeten tillsammans.

Image

Förpackning

Visste du att Philadelphias förpackningar har utformats för att återvinnas?

Image

Matsvinn

Rester och bortglömda saker i skafferiet – Philly kan ge dem nytt liv!

Image

Ingredienser

Mjölk, grädde och en nypa salt: det är de främsta ingredienserna som används för att göra vår Philadelphia original.

Image

Jordbruk

Stöd till gårdarna som Philadelphias mjölk kommer från. Eftersom det är rätt sak att göra.

Image

Tillverkning

Ta bättre hand om vad som händer bakom kulisserna.

Förpackning
Färre spår av plast

Vi vill minimiera avfall genom att underlätta för dig att återvinna eller återanvända våra askar. Våra återvinningsbara förpackningar är utformade för att bevara den goda smaken av Philadelphia så länge som möjligt. Plastavfall som hamnar i naturen är en utmaning. Även om mängden plastavfall som skickats till återvinning har fördubblats sedan 2006* vet vi att det fortfarande finns mer att göra. Våra askar, som är tillverkade för att skydda produktens kvalitet, är redan 100 % utformade för att återvinnas. Så när du har ätit upp din Philadelphia och återvinner asken hjälper du till att lämna färre spår på planeten.  Är du osäker på var du ska slänga den? Asken sorteras som plast och folien på asken sorteras som alumiunium. Eller varför inte återanvända den tomma asken? *PlasticsEurope (2019)

Idéer för att komma igång

Image

Odla dina egna smakförstärkare

En vanlig Philadelphia-förpackning är ett perfekt ställe att odla dina favoritörter. Du behöver bara:


  1. Lägg lite jord i en ren förpackning.
  2. Plantera fröna.
  3. Se hur de växer.
Image

Älska dina rester

När du har använt upp en ask med Philadelphia till middag kan du spara asken. I den kan du förvara kvällens rester – så att de blir stjärnorna i morgondagens lunch. Se bara till att de har svalnat helt innan du förvarar dem.

Image

Så organiserad du är

Inget mer rotande i stökiga lådor. Använd Philadelphia-askar till att förvara små föremål såsom knappar, gem, säkerhetsnålar, snören eller pysselsaker, säkert och inom räckhåll. Om du vill förvara ännu mindre saker, såsom glitter, kan du spara locket.

Matsvinn
Mindre matsvinn

Du kanske blir förvånad över att 53 % av matsvinnet sker i hushållen, medan endast 30 % sker i anläggningar för produktion eller bearbetning.* Eftersom vi älskar mat har vi samlat recept som kan hjälpa dig att göra det mesta av din mat innan den behöver slängas. Varför inte ge dina rester lite kärlek och en klick Philadelphia? Eller få ut det mesta av de ”fula” grönsakerna. Vi samarbetar även med ”Too Good To Go”, en verksamhet som hjälper till att bekämpa matsvinn via utbildning och bästa praxis i Tyskland, Danmark och Sverige.  Vi trycker en ”Often Good After”-logotyp bredvid bästföredatumet på våra förpackningar för att understryka att mat ofta kan ätas efter det datumet! (Förväxlas inte med ”Använd senast”-datum.)*FUSIONS (Food Use for Social Innovation by Optimizing waste prevention Strategies), 2016

Ingredienser
Färre spår i våra recept

Mjölk, grädde och en nypa salt: det är de främsta ingredienserna som används för att göra vår färskost original. Att hålla saker enkla innebär att du kan fokusera mer på den oemotståndliga krämiga smaken och konsistensen som du älskar. Oavsett vad du har för kostbehov kan Philly vara din vän. Vi är noga med att tänka på alla våra vänner när vi utvecklar nya produkter. Vi har tagit fram ett sortiment som innehåller något för alla som vill leva en mer balanserad livsstil, från lätta – och lättaste – versioner till proteinrika mellanmålsalternativ. Det finns också något för laktoskänsliga eller för de som föredrar smaksatta alternativ. Och från och med 2023 har vi en växtbaserad Philadelphia. Den är vegansk och gjord av havre och mandel. Ett perfekt val för en flexitariansk livsstil.

Jordbruk
Färre spår vid källan

Ett annat sätt för att lämna färre spår på vår planet är att engagera leverantörer som uppfyller våra standarder angående djurhållning samt att fortlöpande förbättra bra bondgårdsrutiner i hela vår leverantörskedja. Ju bättre korna vårdas, desto bättre mjölk ger de. Och för en god smak behövs högkvalitativ mjölk. Vi kan också med stolthet meddela att både 2013 och 2020 tilldelades Philadelphia priset Good Dairy Award från Compassion in World Farming. Det är en utmärkelse som uppmärksammar företag som låter sina kor beta på öppna betesmarker när gräset växer och som förbättrar viktiga punkter angående välbefinnande och övergripande hälsovillkor. Ett annat kriterium för utmärkelsen är att producenterna föder upp alla sina kalvar i miljöer där de unga korna kan vara sociala samt ger dem bra underlag och en kost som innehåller en lämplig mängd fibrer. Goda rutiner för djurens välbefinnande är också kompatibelt med program för att minska koldioxidutsläpp. Genom att förbättra boytorna och renligheten för mer välmående kor underlättar vi deras idissling och matsmältning, vilket sänker genereringen av metan och producerar bättre mjölk.

Ta inte bara vårt ord på det. Så här säger våra vänner mjölkbönderna

Träffa våra mjölkbönder

Image
Henning K.
ImageImage

Min familj har varit mjölkbönder i flera generationer. Under åren har vi hela tiden moderniserat vår förvaltning av gården och vårt sätt att ta hand om korna. Vi säkerställer att varje enskild ko har ideala luftförhållanden, rörelsefrihet, individuell matning och tillräckligt med utrymme. Vi använder även solenergi för att hantera energianvändningen på gården. Att sköta gården noggrant kräver mycket jobb och fokus från oss alla. Henning K.

Färre spår i produktionslinjen

Vi tar bättre hand om vad som händer ”bakom kulisserna” och minskar svinnet vid varje steg i cykeln. Vi producerar bara så mycket som vi tror kommer att sälja med noggranna försäljningsprognoser. Om vi får ett överskott hittar vi ett sätt att inte kasta det. Ofta donerar vi till en välgörenhetspartner. Dessutom distribuerar vi så effektivt som möjligt för att försöka minska koldioxidutsläppen. Förutom att vi är noggranna med frakten är vi även ute på golvet och arbetar med att bekämpa svinn inom både producering och paketering. Och det fungerar.

Det finns inga dumma frågor

Visa alla vanliga frågor och svarImage