Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Lägg kexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en gavel eller med händerna. Smält smöret, blanda det med smulorna och tryck ut allt i en springform med bakplåtspapper i botten.
2
Rör ihop Philadelphiaosten, yoghurten och citronsaften med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm upp blandningen under omrörning tills gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner blandningen i ostkrämen snabbt och jämnt.
3
Fördela ostkrämen över smulbottnen i springformen och sätt cheesecaken i kylskåpet i minst 3 timmar. Då blir den underbart krämig och samtidigt fast nog att stå för sig själv och att skäras, alltså helt perfekt. Dekorera cheesecaken före servering med färska frukter efter egen smak.
Det finns inga dumma frågor