
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Marinerad citrusfrukt: (valfritt): Koka upp socker och vatten, ta av från värme och lägg i limeblad, låt svalna. Filea citrusfrukterna och låt dem marinera i sockerlagen 1–2 timmar.
2
Botten: Smält ihop choklad och grädde i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen av värmen och vänd ner hackade Oreo.
3
Bred ut chokladsmeten på en bakpappersklädd plåt med en slickepott. Låt svalna helt och smula sedan sönder med händerna.
4
Spänn fast ett bakpapper i botten på en springform. Lägg ett jämnt lager Oreo-smul i botten på formen.
5
Cheesecake-fyllning: Separera äggen, lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
6
Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret ljust och pösigt.
7
Blanda sedan på låg hastighet ner Philadelphia, apelsinsaft och skal efter smak.
8
Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner grädden i Philadelphia-smeten.
9
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i Philadelphia-smeten.
10
Häll smeten i formen med Oreo-botten. Täck över med plastfilm och frys in.
11
Sila av spadet från de marinerade citrusfrukterna.
12
Ta ut cheesecaken en stund innan servering och toppa med limebladsmarinerad citrusfrukt.