
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Placera 6 metallringsformar med cirka 7 cm i diameter på en bakplåt. Du kan variera storlekarna om du så önskar. För att göra de här cheesecakebottnarna, bland kexsmulorna och de skalade mandlarna i det smälta smöret. Fördela kexblandningen i de olika formarna och tryck hårt mot botten. Låt blandningen kylas ned medan du förbereder fyllningen.
2
Blöt gelatinet i en skål med kallt vatten tills det mjuknar, låt rinna av väl. Värm under tiden 50 ml av vispgrädden i micron. Lägg till det mjuka gelatinet och blanda till det har smält. Låt blandningen svalas av men inte stelna.
3
I en skål, blanda samman Philadelpihiaosten, sockret<7b> och litchisyrapen tills blandningen blir mjuk. Vispa den återstående mängden grädde tills den tjocknar. Viska gelatinkrämen till en Philadelphiablandning och rör ned vispgrädden och litchibitarna<7b>. Tillåt smeten att tjockna lite, tills det att litchibitarna hålls upp av smeten innan du delar upp blandningen mellan ringformarna. Jämna ut ytan och kyl i 2-3 timmar för att få kakan att stelna.
4
Precis innan servering, ta ut cheesecakesen ur formarna genom att värma upp dem lätt med en varm, blöt trasa och genom att pressa dem försiktigt upp från botten. Dekorera alla cheesecakes med litchi och guldblad.
PRO TIP Ätbara guldblad kan köpas från specialiserade tårtdekorationsbutiker och på nätet.
PRO TIP Om så önskas, kan färsk litchi användas i det här receptet.