
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Botten: Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.
2
Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 1 dl av vispgrädden i 10–15 sekunder i mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills blandningen har svalnat. Rör ihop florsockret, Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Vispa resten av vispgrädden tills att du får små toppar på grädden. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
3
Dekoration: Garnera din cheesecake med valfria bär.